”En usko, että mikään näistä asioista on jäänyt häneltä huomaamatta, eiväthän ne ole tapahtuneet missään syrjäseudulla.” (Apt. 26:26)

Paavalin kertoessa todistustaan kuningas Agrippalle, maaherra Festukselle ja isolle joukolle ylimpiä sotilashenkilöitä ja kaupungin johtomiehiä (25:23-24), Festus sanoi kovalla äänellä Paavalia hulluksi. Jeesuksen kärsimyksestä, kuolemasta ja ylösnousemuksesta kuuleminen sai tämän ajattelemaan, että Paavali oli menettänyt järkensä liiallisen lukemisen vuoksi. Paavali sanoi puhuvansa totuuden ja terveen järjen sanoja, jonka todistuksena oli se, että kaikki se, mitä Jeesukselle oli tapahtunut, oli tapahtunut Jerusalemissa sekä juutalaisten että roomalaisten silmien edessä eikä missään takahikiällä (26:19-26). Niin Agrippa kuin kuka muu tahansa voisi halutessaan vierailla tapahtumapaikoilla ja haastatella silminnäkijöitä vakuuttuakseen siitä, että kyse ei ollut sepitteestä, vaan todellisista historiallisista tapahtumista. Myös Paavalin matkatoveri Luukas otti tarkasti selvää kaikesta tapahtuneesta ja kirjoitti ne muistiin, jotta mekin saisimme tietää, kuinka luotettavasta asiasta on kysymys (Luuk. 1:1-4).

Kannattaa lukea.