”Kun tulee sopiva aika, kutsun sinut taas.” (Apt. 24:25)


Paavalilla oli mahdollisuus vangittuna ollessaankin todistaa Jeesuksesta niin yksittäisille henkilöille kuin suuremmallekin kuulijakunnalle. Maaherra Felixillä oli tietoa Herran tiestä, josta Paavali hänelle puhui (24:14-22). Asia kiinnosti mitä ilmeisimmin häntä, sillä hän saapui vaimonsa kanssa vankilaan, haetutti Paavalin luokseen ja kuunteli, kun tämä puhui uskosta Jeesukseen Kristukseen. Mutta kun Paavali otti puheeksi Jumalan tahdon mukaisen elämän, itsehillinnän ja tulevan tuomion, Felix pelästyi ja lähetti Paavalin pois luotaan kutsuakseen tämän eteensä myöhemmi  (24:24-25). Felix oli saanut tällä kertaa ilmeisesti riittävän annoksen Jumalan valtakunnan evankeliumia ja hän tarvitsi aikaa joko pohtiakseen asioita tarkemmin tai väistääkseen Jumalan kutsua parannukseen. Ihmiset eivät aina kykene ottamaan vastaan kaikkea sitä, mitä me haluaisimme heille kertoa, mutta meidän ei tule silti muuttaa tai pehmentää sanomaamme. Julistetaan sanaa aina, kun siihen avautuu tilaisuus. 

Sopivalla ja sopimattomalla hetkellä.